نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است تکمیل اقدامات خصمانه اروپا علیه سپاه پاسداران مقام ایرانی: تصمیم تبادل سفیر میان تهران و قاهره اتخاذ شده است برگزاری محفل انس با قرآن کریم با حضور رهبر انقلاب اسلامی عارف: ایران در روند مذاکرات در چارچوب راهبرد «عزت، مصلحت و حکمت» حرکت می‌کند رئیس جمهور: 1500 همت در حوزه بهداشت هزینه می‌کنیم جلالی: همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه ابعاد وسیع‌تری به خود گرفته است رزمایش تهران و مسکو در دریای عمان؛ تهدید دوباره آمریکا به اقدام نظامی علیه ایران پزشکیان: رفع مشکلات مردم وظیفه اصلی ماست رهبر انقلاب در خصوص جوانان چه توصیه‌ای کردند؟ + عکس دریادار ایرانی: حضور ناوگان فرامنطقه‌ای در غرب‌آسیا غیرموجه است/ مردم ایران با قدرت بیشتری با آنها مقابله خواهند کرد ثبت‌نام بیش از ۱۵۳ هزار داوطلب انتخابات شورا‌های روستا سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی ماه اندیمشک دستگیر شدند پزشکیان: با آغوش باز از هر کس که راهکار عملی برای حل مشکلات دارد استقبال می‌کنیم آخرین اخبار ساماندهی نیرو‌های شرکتی

دستاورد سفر طولانی لاریجانی به صربستان چه بود؟

رئیس مجلس در بدو ورود به فرودگاه مهرآباد به تشریح دستاوردهای سفر چهار روزه اش به صربستان پرداخت.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۶ - ۲۵ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 17
کد خبر: ۲۵۲۰۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ صد و چهل و یکمین کنفرانس اتحادیه جهانی بین المجالس با حضور نمایندگان ۱۴۰ پارلمان جهان، موضوعاتی مانند تقویت قوانین حقوق بین الملل، نقش پارلمان ها ومکانیسم ها و نیز سهم پارلمان ها در همکاری های منطقه ای را مورد بررسی قرار داد.

بنابر اعلام تارنمای رسمی اتحادیه جهانی بین المجالس، بیش از یک هزار و ۷۰۰ نفر از اعضای پارلمان کشورها، نهادهای سازمان ملل و فعالان جامعه مدنی از سراسر جهان از سیزدهم تا هفدهم اکتبر (بیست و یک تا بیست و پنج مهر) در پایتخت صربستان گردهم آمدند.

 

در این نشست ها اعضای پارلمان های کشورهای جهان نقش پارلمانی و مکانیسم ها، سهم کشورها در همکاری های منطقه ای، آخرین پیشرفت های برابری جنسیتی، حمایت از نسل جوان، دفاع از حقوق نمایندگان و دسترسی به پوشش جهانی سلامت را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

 

«علی لاریجانی» پس از سفر ۴ روزه خود به صربستان به منظور حضور در صدوچهل و یکمین اجلاس اتحادیه بین المجالس جهانی (IPU)، امشب در بدو ورود به فرودگاه مهرآباد در جمع خبرنگاران، افزود: در اجلاس اتحادیه بین‌المجالس در صربستان درباره مسائل مختلف از جمله راهکارهای افزایش همکاری های اقتصادی با رئیس جمهوری، نخست وزیر، رئیس پارلمان و وزیر امورخارجه صربستان گفت وگو کردیم.

 

وی خاطرنشان کرد:اجلاس IPU موضوعات مختلفی را در کمیته ها و محل اجلاس اصلی پیگیری کرد که موضوع و شعار این اجلاسیه چگونگی عمل به تعهدات بین المللی و احترام به استقلال کشورها بود به ویژه آنکه بسیاری از کشورها نسبت به رفتارها و به هم ریختگی آمریکا در نظام جهانی ایجاد کرده انتقاد داشته و نظرات خوبی را در سخنرانی های خود مطرح کردند.

 

وی بیان کرد: از این جهت اجلاس امسال، اجلاس خوب و به روزی بود و موضوعات دیگری همچون مسئله محیط زیست در کمیته های دیگر مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.

 

لاریجانی با بیان اینکه دولت دوست و برادر صربستان توانست بسیار خوب اجلاس IPU را برگزار کند، افزود: همچنین در حاشیه اجلاس فرصتی برای صحبت با رؤسای پارلمان ها و مقامات کشورهای حاضر در اجلاس به دست آمد و با ۱۷ نفر از رؤسای پارلمان های کشورهای مختلف در رابطه با مسائل منطقه ای، بین المللی بررسی و رایزنی داشته به ویژه در خصوص روابط اقتصادی مباحثی مطرح شد.

 

رئیس مجلس بیان کرد: به نظر می رسید بسیاری از مقامات کشورها از عدم تعهد آمریکا به توافق هسته ای ناراضی بوده و علاقمند به همکاری های اقتصادی با ایران هستند اما ممکن است روش کار متفاوت باشد.

 

وی گفت: برخی از حوادث در مناطقی مانند سوریه و عراق مورد انتقاد آنها بود و علاقمند بودند ریشه این حوادث توسط ایران شرح داده شود وایران نظرات خود را در این خصوص بیان کند.

 

رئیس مجلس با اشاره به اینکه با برخی از مقامات صربستان نیز گفت وگوهایی داشته است که بخشی از این گفت وگوها دوجانبه بود، اظهارکرد: رئیس جمهوری، نخست وزیر، رئیس پارلمان و وزیر امورخارجه صربستان شخصیت های دیگری بودند که با آن ها به گفت وگو نشستیم و در زمینه مسائل مختلف و به ویژه راهکارهای افزایش همکاری های اقتصادی و تمرکز بر زمینه هایی که باید برای گسترش همکاری ها انجام داد بحث و تبادل نظر کردیم.

 

لاریجانی ادامه داد: رئیس جمهوری صربستان نکات دقیق و سنجیده ای در رابطه با روابط اقتصادی و تجاری ایران و صربستان مطرح کرد و به دنبال تسهیل رفت و آمدهای توریستی و تجاری میان دو کشور بود.

 

وی با بیان اینکه رئیس جمهوری صربستان ماه آینده به ایران می آید، ابراز امیدواری کرد که در این سفر بتوانند راهکارهای مناسبی برای افزایش روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور ارائه شود.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان از میهمان نوازی دولت، ملت، مسئولان و مقامات صربستان در سفر ۴ روزه خود به این کشور قدردانی کرد.

ارسال نظر